Cesta španielskym kráľovstvom

Destinácia: Španielsko » Katalánsko (Barcelona) » Barcelona

xxxxx
Cesta španielskym kráľovstvom
Cesta španielskym kráľovstvom Cesta španielskym kráľovstvom Cesta španielskym kráľovstvom
Cesta španielskym kráľovstvom Cesta španielskym kráľovstvom Cesta španielskym kráľovstvom









Termín: od 12.6.2024 do 22.6.2024 - 11/10 dní/nocí Kód zájazdu: 1309483
letecká
Doprava: letecká
Strava: polpenzia
Kód termínu: 80415463
Cena od: 1 269,00 €
+ príplatky od: 220,00 €

Typ dovolenky: Poznávacie zájazdy


Popis zájazdu:

Popis zajazdu:
Rýchly popis:

Poďte preskúmať s Turancarom historické klenoty španielskeho kráľovstva. Určite vás očarií palác El Escorial, kláštor Montserrat, katedrála v Seville, či pevnosť Alcázar. Skvelý dojem zanechajú živé ulice Madridu, Granady, Barcelony a čerešničkou na torte bude návšteva Gibraltáru, odkiaľ uvidíte až na pobrežie Afriky.


Ubytovanie: 10x v hoteli

Stravovanie: 10x polpenzia

 

Costa Brava/Maresme – Zaragoza – El Escorial – Madrid – Toledo – Granada – Córdoba – Sevilla – Gibraltar – Peníscola – Costa Brava/Maresme – Girona – Tossa de Mar – Montserrat - Barcelona

 

Španielsko:

Gibraltár:


Doprava:
letecká

Program:

1. deň - prílet do Barcelony, transfer do hotela.

2. deň - raňajky, presun do metropoly Aragónie - Zaragozy. Prehliadka pamätihodností mesta - bazilika Santa María del Pilar, katedrála La Seo, arabský opevnený palác Aljafería, mudejarské kostoly a známa tržnica La Lanuza. Odchod a ubytovanie v okolí Madridu, večera.

3. deň - raňajky, prehliadka kráľovského paláca a kláštora El Escorial s bazilikou a panteónom v mestečku San Lorenzo de El Escorial (UNESCO). Presun do Madridu, prehliadka námestí: Plaza de Espaňa, Playa Mayor, Puerta del Sol a tiež Kráľovský palác. Individuálne voľno s možnosťou návštevy slávnej obrazárne El Prado. Návrat do hotela, večera.

4. deň - raňajky, presun do mesta Toledo (UNESCO), kde je dominantnou pamiatkou pevnosť Alcázar. Nasleduje prehliadka slávnej toledskej katedrály, námestia Zocodóver a múzea slávneho maliara El Greca. Pokračovanie do Granady, ubytovanie, večera.

5. deň - raňajky, prehliadka slávnej Granady. Uličky štvrte Albacín vedú ku kostolu San Nicolas, odkiaľ je vidieť celý komplex Alhambry s pevnosťou  Alcazába. Návšteva slávneho Levieho dvora a záhrad Generalife. Návrat do hotela, večera. Fakultatívne - možnosť návštevy predstavenia flamenca.

6. deň – raňajky, pokračovanie do Córdoby, prehliadka perly maurskej architektúry, córdobskej mešity - La Mezquita. Prechádzka po židovskej štvrti a návšteva córdobskej synagógy. Presun do hlavného mesta Andalúzie - Sevilla, ubytovanie, večera.

7. deň - raňajky. Začiatok prehliadky mesta v kráľovskom paláci Alcázar. Pokračovanie labyrintom židovskej štvrte Santa Cruz a návšteva sevillskej katedrály. Transfer a následná prehliadka britskej kolónie Gibraltár. Nočný prejazd na pobrežie Costa Azahar.

8. deň - príchod v ranných hodinách. Dopoludnia  individuálne voľno v malebnom mestečku Peníscola, ktorého dominantou je hrad postavený templármi v 13.storočí, kde našiel útočisko pápež Benedikt XIII. Nachádza sa tam tiež krásna dlhá piesočnatá pláž a rybársky prístav. Popoludní transfer - Costa Brava/Maresme, ubytovanie, večera.

9. deň – raňajky, prehliadka mesta Girona a jej najvýznamnejších pamiatok, židovská štvrť El Call, arabské kúpele z 15. storočia a katedrála Santa Maria de Girona. Presun do mestečka Tossa de Mar. Krátka prechádzka na vyhliadku k majáku, odkiaľ sa naskytnú úchvatné pohľady na pobrežie Stredozemného mora. Ubytovanie, večera.

10. deň - raňajky, prehliadka kláštora Montserrat. Areál kláštora tvorí bazilika, malé múzeum so zbierkou archeologických nálezov zo Stredného Východu, múzeum s obrazmi slávnych svetových maliarov. Popoludní presun do Bacelony. Okružná jazda mestom-  Sagrada Família, Arc de Triomf – bývalá aréna býčích zápasov a námestie Placa Catalunya, Passeig de Gracia – Gaudího domy, námestie Placa d´Espanya, Olympijský štadión na vrchu Montjuic. Krátke individuálne voľno. Ubytovanie, večera.

11. deň - raňajky, transfer na letisko a odlet do Viedne.


V cene je zahrnuté:
9x ubytovanie v 3* hoteli s polpenziou, letecká doprava Viedeň – Barcelona – Viedeň alebo Budapešť - Barcelona - Budapešť (podľa výberu klienta), 1x podpalubná batožina 20 kg/os., transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 220 EUR/os., doprava v meste, pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: vstup do Alhambry 40 EUR/os. (objednaný vopred), komplexné cestovné poistenie KOMFORT 3,90 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 5,- EUR/os./deň, transfer na letisko a späť s nástupom v NR 35 EUR/os., TT 30 EUR/os. alebo BA 25 EUR/os. (organizovaný pri min. počte 10 os.), orientačná cena vstupov 250 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 305 EUR/9 nocí. Upozornenie: pri odlete z Budapešti sa zvoz na letisko neorganizuje, pre vstup na územie Gibraltáru (územie Veľkej Británie) je potrebný platný cestovný pas. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.

Typ stravy:
polpenzia

Dni:
11 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Zaragoza | palác El Escorial | Madrid | Toledo


Tossa Beach Center   ****x      Zobrazit podrobnosti
bazén klimatizácia chladnička,minibar internet, WiFi biliard TV piesočnatá pláž
Od pláže: 200 m
Od centra: 0 m
Rýchly popis:

Príjemný rodinný hotel Tossa Beach leží 200 metrov od pláže v mestečku Tossa de Mar. Nielen pláž ale aj hrad je veľkým lákadlom k návšteve tohto mesta.



Poloha:
iba 200 metrov od širokej pláže leží hotel Tossa Beach. Nachádza sa zároveň v centre mesta a ponúka tak výborný východiskový bod na aktivity v meste, ale i v celej oblasti Costa Brava.  

Hotel:
vstupná recepcia, lobby bar s východom na terasu a k bazénu, bazén, wellness, herňa, biliard, reštaurácia, Wifi pripojenie v internetovom kútiku zdarma, záhrada s hernými prvkami.

Izby:
účelne  zariadené dvojlôžkové izby s možnosťou jednej alebo dvoch prísteliek majú balkón, vlastnú kúpeľňu s WC, sušičom vlasov, klimatizáciu, trezor a minibar (za príplatok). SAT TV, Wifi pripojenie (za poplatok) a terasu so stolom a stoličkami. Rodinné izby na vyžiadanie.

Stravovanie:
all inclusive s výberom z bufetu v ktorom nájdete medzinárodnú a stredomorskú kuchyňu, kaviareň s menším občerstvením, nápojový all inclusive bar (miestne nápoje, víno, pivo a sangria zdarma)

Pláž:
cca 200 metrov vzdialená piesočnatá pláž, ktorá ponúka bohaté možnosti relaxu i zábavy v pobrežných baroch a reštauráciách.

Doprava:
letecká

V cene je zahrnuté:
7x ubytovanie  s vybraným stravovaním, letecká doprava na pravidelnej linke VIE – BCN - VIE, transfer letisko – hotel – letisko, malá príručná batožina, batožina do podpalubia max. 20kg/kus, služby delegáta partnerskej CK (slovensky alebo česky hovoriaci), poistenie insolventnosti, DPH

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky pre osoby od 2 rokov 199 EUR, servisné poplatky pre osoby do 2 rokov 70 EUR, hygienický a bezpečnostný príplatok 20 EUR/osoba od 2 rokov/pobyt, pobytová taxa 0,60 EUR do 1,20 EUR/osoba/deň (podľa kategórie hotela, platba na mieste). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,50 EUR/os./deň alebo PLUS 4,50 EUR/os./deň Ostatné doplatky: plná penzia 35 EUR/osoba nad 13 rokov/7 nocí, plná penzia 20 EUR/osoba 2-13 rokov/7 nocí, all inclusive od 105-130 EUR/7nocí v závislosti od termínu, 1/1 izba od 135-245 EUR/7 nocí, v závislosti od termínu, príplatok za zmenu 20 EUR Upozornenie: z uvedených cien nie je možné uplatniť zľavu pre firemných partnerov.

Typ stravy:
all inclusive

Informácie o krajine a stredisku:
ŠPANIELSKO
Španielske kráľovstvo leží v juhozápadnej časti Európy na Pyrenejskom polostrove, pobrežie má celkovú dĺžku 4964 km. Je to turistická veľmoc, do ktorej ročne zavíta takmer 80 miliónov návštevníkov. Známe a navštevované veľkomestá sú Madrid, Barcelona a Valencia. Španielsko je známe bohatou a kvalitnou stravou pre náročných klientov, vynikajúcim červeným vínom, historickými budovami, pamiatkami, zlatistými pieskovými plážami, temperamentným a zhovorčivým domácim obyvateľstvom užívajúcim si stabilné slnečné počasie a teplé letné noci v tanečnom rytme flamenca. Letecké zájazdy sú realizované s odletmi z Bratislavy na letisko v Barcelone.

COSTA BRAVA A COSTA DEL MARESME
Významná časť turistov z celej Európy mieri v lete práve na Costa Brava – na najbližšie španielske pláže. Zálivy s plážami s hrubozrnným zlatistým pieskom striedajú skalnaté útesy s turistickými chodníčkami s výhľadom na pobrežie Costa Brava. Morské pobrežie pokračuje smerom na juh pod názvom Costa del Maresme a označuje sa ním oblasť, ktorá leží asi 30 km severne od Barcelony až po Blanes, ktorým začína Costa Brava. Táto časť pobrežia sa vyznačuje dlhými a širokými piesočnatými plážami, lemovanými rýchlodráhou, ktorá spája stredomorské pobrežie s vábivou a kozmopolitnou Barcelonou, pýšiacou sa množstvom kultúrnych a zábavných podnikov, obchodov a športových centier.  

TOSSA DE MAR
Tossa de Mar je mestečko v Katalánsku na pobreží Costa Brava. Nachádza sa asi 103 kilometrov od Barcelony a z druhej strany je ohraničené francúzskymi hranicami. Oblasť sa vyznačuje veľkým množstvom zelene a pláže sú, okrem centrálnej, rozdelené na viacero malých zátok, kde nájdu dovolenkári súkromie. Mesto Tossa bolo od dávna útočiskom pre umelcov a intelektuálov a dodnes si zachováva umelecký ráz.

Fakultatívne výlety:
Večerná Barcelona s fontánami

- orientačná cena dospelí 42 €, deti do 12 r. 29 €, návšteva najznámejších atrakcií architekta A. Gaudího spojená s predstavením hudby a farebných svetiel pri Barcelonských fontánach. 

Kláštor Montserrat

- orientačná cena dospelí 42 €, deti do 12 r. 29 €, návšteva najvýznamnejšieho pútnického miesta Katalánska v srdci národného parku. 

Andorra

- orientačná cena dospelí 65 €, deti do 12 r. 55 €, návšteva malebného štátu v panenskej prírode Pyrenejí spojená s nádhernými výhľadmi a lacnými nákupmi bez colných poplatkov. 

  Girona

- orientačná cena dospelí 32 €, deti do 12 r. 20 €, romantické starobylé mesto s jedinečnou architektúrou a gotickou katedrálou. 

Water World

- orientačná cena dospelí 35 €, deti do 120 cm 20 €, akvapark pre deti aj dospelých so širokou ponukou gigantických toboganov.

  Marineland

  - orientačná cena dospelí 31 €, deti do 10 r. 21 €, očarujúci vodný svet s mnohými bazénmi, toboganmi a malou ZOO. Informácie o ďalších výletoch v CK. 

  Výlet loďou po pobreží (podľa trasy)

  - orientačná cena dospelí od 31 €, deti do 10 r. 21 €. Informácie o ďalších výletoch v CK.



 

Kalkulácia zájazdu:

Cesta španielskym kráľovstvom:
ajax kalkulace
 

Nezáväzná objednávka:

Hodnota musí byť vyplnená.
Hodnota musí byť vyplnená.
Neplatný tvar emailu.
Hodnota musí byť vyplnená ve formátu +421xxxyyyzzz bez mezer.
rokov. (Vek v čase skončenia zájazdu.)